Renuntarea la cumpărare

Produsele achiziționate de pe mieresincera.ro se pot returna în termen de 14 zile calendaristice de la primire, conform dispozițiilor OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor, fără penalități și fără necesitatea invocării vreunui motiv, cu suportarea de către cumpărător a cheltuielilor de returnare.

Produsele și ambalajele acestora trebuie să fie sigilate și nedeteriorate.

Pentru produsele perisabile nu se oferă posibilitatea de returnare!

Solicitarea returnării produselor se face prin telefon la 0740452870 sau prin email la contcontact@mieresincera.ro. Returnarea repetată a produselor va putea fi considerată un abuz, oferindu-ne dreptul să refuzăm expedierea unor alte viitoare comenzi către acel client.

Pregătirea și expedierea coletului

Produsele trebuie împachetate corespunzător, în ambalajele lor originale. Atât produsele cât și ambalajele lor trebuie să fie sigilate, intacte și nedeteriorate.

Restituirea contravalorii produselor returnate

Contravaloarea produselor returnate va fi rambursată în maximum 14 zile de la data înregistrării solicitării de retur în contul bancar specificat în formularul de retur. Rambursarea contravalorii produselor returnate va fi făcută doar în cont bancar și doar într-un cont aparținând persoanei care a comandat produsul și care face returul, nu se poate face către terți.

Responsabilitatea față de starea produsului

Conform art. 20 din OUG 34/2014 cu modificarile Legii nr 157/2015, riscul de deteriorare sau pierdere a produsului este transferat consumatorului în momentul în care acesta sau o parte terță desemnată de acesta, alta decât transportatorul, intră în posesia fizică a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului în momentul livrării produselor către transportator, dacă transportatorul a fost însărcinat de către consumator să transporte produsele, iar această opțiune nu a fost oferită de către profesionist, fără a aduce atingere drepturilor consumatorului față de transportator.

Dispoziții legale

În conformitate cu art. 9 din OUG 34/2014, cumpărătorul, nemulțumit de performanțele sau calitatea produsului, sau dacă acesta constată ca produsul nu corespunde cerințelor sale, are dreptul de a denunța unilateral contractul în termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului. În cazul denunțării contractului, produsul trebuie să fie în starea de la vânzare, însoțit de toate accesoriile, iar cutia acestuia să nu fie deteriorată.

In conformitate cu art. 13 din OUG 34/2014 rambursarea sumelor achitate pe produs se va face in cel mult 14 zile de la data denuntarii contractuluI, clientul avand obligatia sa trimita coletul catre noi in termen de 14 zile de la data denuntarii contractului, in caz contrar putem amana restituirea contravalorii produselor achitate pana in momentul in care produsul ajunge fizic la noi.

Nu fac obiectul denunțării unilaterale a contractului produsele deteriorate sau care prezintă defecțiuni din culpa cumpărătorului, precum și cele care au fost desfăcute ori ale căror piese au fost înlocuite.

Conform art. 16 din aceeași ordonanță, sunt exceptate de la dreptul de returnare următoarele:

  • produsele al caror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
  • produsele executate după specificațiile consumatorului sau personalizate la cererea acestuia, precum și cele care prin natura lor nu pot fi returnate sau cele care se deteriorează ori se degradează rapid;
  • produsele confecționate la cererea consumatorului
  • furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de consumator.

Adresa la care trebuie trimis coletul:

Destinatar: Apostolescu Mihail-Petru

Adresa: Sat Cocorăștii Capli nr. 43, Comuna Măgureni, Județul Prahova

Telefon: 0740452870

Costurile de returnare sunt suportate de către cumpărător, conform legii.

×

Contact Miere Sincera

× Contacteaza-ne