În dorința de a sublinia că avem o miere românească adevărată, nepasteurizată, fără arome adăugate, coloranți sau conservanți, o miere pură – am înregistrat la OSIM marca Miere Sinceră.
Mierea provine direct de la stupinele noastre, recoltată de albine așa cum a lăsat Dumnezeu de milenii.
Aceasta este Miere Sinceră!
Stupina Apostolescu a luat ființă la inceputul anilor 80 ai secolului trecut din
dragostea pentru apicultură a fraților Vasile și Mihail Petru.
Ceea ce a inceput ca hobby a devenit în câțiva ani pasiune și profesie!
975
kilograme de miere vândute
15
mil de albine
200
familii de albine
56
hectare
Cum producem mierea
Incepe cu recoltarea nectarului de către albine şi se încheie cu
căpăcirea mierii in faguri
La transformarea nectarului în miere participă întreaga familie de albine. Are loc eliminarea surplusului de apă din nectar si maturarea acestuia. Prin maturare mierea se saturează cu enzime si au loc procese biochimice, constând în transformarea zaharozei în glucoză şi fructoză.
01. Florile produc nectarul si atrag albinele
Fiecare planta secreta un nectar specific care ii confera aroma specifica fiecarui sortiment in parte.
02. Albinele colecteza nectarul si il transporta la stup
Pentru a colecta 17 gr de miere o albina zboara cca. 3000 km.
03. Albinele evapora apa si capacesc mierea in faguri
Pentru a evapora apa din nectar, albinele ventileaza, cu ajutorul aripilor, nectarul in timpul noptii.
04. Recoltam mierea din stup si o ambalam
Recolatarea mierii se face prin centrifugare si este ultimul pas inainte ambalarii si servirii mierii pe masa dumneavoastra.
Mierea este un lichid dulce produs de albine din nectarul florilor.
Aroma unui anumit tip de miere va varia în funcție de tipurile de flori din care a fost recoltat nectarul.
Sunt disponibile atât forme de miere crude, cât și pasteurizate. Mierea crudă este scoasă din stup și îmbuteliată direct și, ca atare, va conține urme de propolis, ceară și polen. Consumul de miere crudă locală ajută la alergiile sezoniere, din cauza expunerii repetate la polenul din zonă. Mierea pasteurizată a fost încălzită și procesată pentru a elimina impuritățile.
100%
produs
natural
Proprietățiile mierii
- reglează procesele metabolice
- crește imunitatea
- antioxidanții din ajuta la scăderea tensiunii arteriale
- ajută la un somn odihnitor
- o sursa puternică de energie și de putere