09/08/2021/Albine
  • By Echipa Miere Sincera

De la flori

Producerea mierii incepe prin colectarea necatarului florilor de catre albine. Nectarul colectat este descompus in monozaharide si este stocat in celulele fagurilor. In timpul noptii, albinele ventileaza nectarul colectat in timpul zilei. Prin ventilare se evapora apa din nectar si se obtine miere dulce. Dupa ce procesul a fost incheiat, albinele pun un capac de ceara peste celula din fagure cu miere. Aceasta are rolul de a proteja rezerva de miere pana cand este necesara coloniei.

Gustul si culoarea mierii variaza in functie de tipul nectarului colecat, implicit de tipul plantei din care acesta a fost colectat.

De la stup

In medie, un stup produce aproximativ 30 de kg. de miere pe an. Cu toate acestea, in ultimii ani, datorita schimbarilor climatice, aceasta cifra a scazut puternic. Pentru a extrage mierea din faguri apicultorii indeparteaza capacele de ceara ale celulelor din faguri. Intr-un final, mierea este extrasa din rame prin centrifugare. Ramele sunt plasate intr-o centrifuga, care le invarte cu o viteza mare si forteaza mierea din celule.

Pana pe masa

Mierea este strecurata pentru a se elimina posibilele resturi de ceara ramase in urma centrifugarii. In anumite cazuri, in functie de sortimentul de miere, aceasta poate fi incalzita pentru a facilita ambalarea, dar acest proces nu impacteaza compozitia si calitatea mierii.

Dupa strecurare aceasta urmeaza sa fie imbuteliata, etichetata si livrata.

×

Contact Miere Sincera

× Contacteaza-ne